Estetisk Tandvård i Göteborg

Kosmetiska Lösningar
BOKA AKUTKONTAKTA OSS

Kosmetiska Lösningar – ”Skalfasader”

Peter har arbetat med skalfasader sedan mitten av 80-talet då hans intresse väcktes på en kurs i USA. Vi anser att det är en behandling som ger ett bra resultat, både avseende hållfasthet och estetik.

En skalfasad är ett mycket tunt lager porslin som limmas utanpå den egna tanden. Det är ofta en bra lösning om man vill dölja t.ex. missfärgningar, mellanrum, ojämnheter och fula fyllningar. Resultatet blir mycket naturligt tack vare att fasaderna liknar tandens egen uppbyggnad – nästan som ett nytt lager emalj. Val av form på fasaden är mycket viktigt. Man kan få väldigt olika karaktär med små förändringar.

Skalfasader är en relativt snabb behandling, det behövs inte så många besök.

Kosmetisk Tandvård hos Estetisk Tandvård i Göteborg

Kosmetiska Lösningar – ”Kronor och broar”

Ibland är tanden/tänderna så lagade, mörka eller har så fel form att man istället måste göra en krona eller bro. Helkeramiska kronor och broar har den bästa estetiken.

Kosmetiska Lösningar – ”Komposit”

Vid mindre lagningar och där större delen av den egna tanden fortfarande är intakt används komposit som är en tandfärgad plastfyllning. I den estetiska zonen använder vi oss av skiktteknik, d.v.s att fyllningen byggs upp i flera lager med olika transparens för att efterlikna tandens uppbyggnad, och ge bra estetik.

Kosmetiska Lösningar – ”Keramiska inlägg”

Om en stor del av en tuggtand är borta, och man vill ha en hållbar och snygg lagning, kan ett keramikinlägg vara ett bra alternativ. Man gör då en avgjutning av tanden och framställer ett inlägg i keramik som perfekt passar din tand. Keramikinlägg känns bättre och ger mer sällan hål i skarvarna. På så sätt bevarar inläggen tanden bättre.

Före och efter behandling

Här ser du några exempel på behandlingsresultat.

Efter behandling ex.3, Kosmetiska Lösningar, Estetisk Tandvård i Göteborg

Före behandling

Före behandling ex.1, Kosmetiska Lösningar, Estetisk Tandvård i Göteborg

Före behandling

Före behandling ex.2, Kosmetiska Lösningar, Estetisk Tandvård i Göteborg

Före behandling

Efter behandling ex.3, Kosmetiska Lösningar, Estetisk Tandvård i Göteborg

Efter behandling

Efter behandling ex.1, Kosmetiska Lösningar, Estetisk Tandvård i Göteborg

Efter behandling

Efter behandling ex.2, Kosmetiska Lösningar, Estetisk Tandvård i Göteborg

Efter behandling

Kosmetiska Lösningar – ”Blekning”

Den aktiva substansen i all blekning är väteperoxid i olika koncentrationer. Emaljen bleks inte eftersom den är nästan färglös. Det är tandbenet inuti tanden som är mörkt och behöver blekas. Därför är vår erfarenhet att det behövs tid för att få en bra effekt. Tandlagningar bleks ej och behöver kanske korrigeras efter behandlingen. Med rätt utförd behandling, håller blekningen bra, oftast 3-4 år.Hos oss får du hjälp med att göra ditt leende ännu vackrare, det är vår specialitet!

Kosmetisk tandvård hos Estetisk Tandvård i Göteborg
Peter Ingemarsson

Peter Ingemarsson

Ägare & Grundare

Har du en fråga?

Skicka e-post till oss med din fråga så återkommer vi till dig inom kort.

Ring oss nu!